Upeč si luxusní cheesecake!

15. října 2012 v 20:02 | Andie |  → Useful tutorials
Pro ty z vás, co mají rády cheesecake tu mám jeden vyzkoušený a velmi chutný recept od Michala Snížka. Je to opravdu delikateska. Můžeš si upéct různé druhy, dokonce existují i nepečené cheesecaky. Tak s chutí do toho!

Potřebujete: 150 g světlých máslových sušenek, 100 g másla, 900 g sýru "cream cheese", 6 vajec, 200 ml 40% smetany ke šlehání, 200 ml 30% zakysané smetany, 150 g cukru krupice, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, 1 citron, 1 lžíci vanilkového extraktu, ovoce na polevu (může být i mražené, doporučujeme lesní plody či jahody).
Základ jsou sušenky, smetana a krémový sýr; Petr Makovička
-Základ jsou sušenky, smetana a krémový sýr
Sušenky rozemelte na drť, smíchejte je s rozpuštěným máslem a natlačte je na dno dortové formy o průměru 24 cm, které jste vyložili pečicím papírem. Dejte na 15 minut odpočinout do lednice a mezitím se vrhněte na krémovou náplň.
Sušenky lze rozdrtit i v igelitovém sáčku – paličkou či válečkem; Petr Makovička
Sušenky lze rozdrtit i v igelitovém sáčku - paličkou či válečkem
Sušenky natlačte na dno a dejte na 15 minut vychladit do lednice
Do mísy vložte cream cheese a celá vejce. Přidejte obě smetany, cukr, mouku, šťávu z jednoho citronu a vanilkový extrakt (je 100x lepší než vanilinový cukr, tak si dejte práci a najděte ho v regálech supermarketů). Zapojte do hry ruční šlehač a krém na nejnižší otáčky pomalu promíchejte. Z lednice vyndejte formu a sušenkový základ zalijte krémem.
Sušenky natlačte na dno a dejte na 15 minut vychladit do lednice; Petr Makovička
Na náplň smíchejte ostatní ingredience dohromady; Petr Makovička
Na náplň smíchejte ostatní ingredience dohromady
Smíchejte ručním šlehačem - na nejnižší výkon!
Smíchejte ručním šlehačem - na nejnižší výkon!; Petr Makovička
Vložte do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia a pečte 15 minut. Poté teplotu stáhněte na 135 stupňů a pokračujte dalších 70 minut. My jsme na dno trouby ještě vložili plech s kastrůlkem s horkou vodou - to aby uvnitř bylo vlhko a cheesecake se během pečení nepropadl. Troubu po upečení vypněte, neotevírejte a minimálně hodinu nechte cheesecake v rozehřáté troubě stát. Pokud byste ji otevřeli, povrch cheesecaku by vám popraskal a celý by se zdrcnul. Zchladlý dort přemístěte do lednice a nechte ho tam pořádně vychladit, ideálně přes noc stejně jako my. Poté ho nakrájejte na kousky, přelijte polevou z rozmixovaného ovoce a dokonalá sladkost je na světě!
Následuje hodina v troubě a pak další dvě hodiny čekání; Petr Makovička
Následuje hodina v troubě a pak další dvě hodiny čekání
Druhý den cheesecake vyndejte z lednice a připravte polevu z ovoce
Druhý den cheesecake vyndejte z lednice a připravte polevu z ovoce; Petr Makovička
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 BenyM BenyM | E-mail | 16. ledna 2017 v 17:03 | Reagovat

I found this page on 16th place in google's search results. You need some search engine optimization. Many webmasters think that seo is dead in 2017, but it's not true. There is sneaky method to reach google's top 5 that not many people know. Just search for:  pandatsor's tools

2 ZdenekR ZdenekR | E-mail | 17. ledna 2017 v 15:30 | Reagovat

Chtěli byste zvýšit návštěvnost na andie-gilmore.blog.cz několikrát? Hledat v google: Masitsu's tricks

3 MarcoD MarcoD | E-mail | Web | 18. ledna 2017 v 9:46 | Reagovat

Máte spoustu zajímavých článků

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama